Suosnivač Majkrosofta se nadao da mu Epstajnovi kontakti mogu pomoći

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts se sprijateljio sa seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom jer se nadao da mu njegovi kontakti mogu obezbediti Nobelovu nagradu, rekao je neimenovani izvor - bivši zaposleni u Gejtsovoj fondaciji, prenosi Dejli bist (Daily Beast).

Poznato je da je Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru 2019. godine, gde je čekao suđenje ali se verovalo da bi mogao da otkrije mnogo toga o pripadnicima američkog džet-seta tokom tog postupka. Međutim, Gejts je bio svestan njegove reputacije još od 2011. kada je stupio u bliskiji kontakt s njim, navodi izvor koji je progovorio za medije.

- Nobelova nagrada za mir je nešto što Gejts želi više od bilo čega na svetu. Prethodnih godina neki od zaposlenih su imali obavezu da budu na vezi u slučaju da dobije to priznanje. Mislim da se jako razočarao kada je video da se to neće desiti - rekao je izvor za Dejli bist.

Ova vest je izbila u prvi plan nekoliko meseci posle vesti koje su objavljeni u norveškim medijima, da je Epstajn povezao Gejtsa sa tadašnjim predsednikom Nobelovog komiteta Torbjornom Jaglandom 2013. godine. Susret se desio u Jaglandovoj kući u Strasburgu u Francuskoj.

Iz Gejtsove PR službe je rečeno da bi dobijanje Nobelove nagrade svakako bila stvar koja bi bila rado prihvaćena, ali da nije tačno da je Sam Gejts opsednut željom da je dobije. Takođe je dodato da on ne može biti odgovoran niti da je mogao da zna ukoliko je Epstajn u nekom trenutku bio uključen u neki proces koji bi Gejtsu mogao da donese neku nagradu.

Nevezano za ovu izjavu koja je došla do Dejli bista, čini se da Gejtsu od vesti o razvodu baš i ne cvetaju ruže, budući da su glasine o njegovoj povezanosti sa Epstajnom i njihove zajedničke aktivnosti, kao i povezivanje Gejsta sa drugim ženama, masovno počele da izbijaju u prvi plan.

Šta je od toga istina, verovatno će se saznati. Pre ili kasnije.

Autor: redportal.rs

#Džefri Epstajn

#bil gejts

#nobelova nagrada