Najbolji teniser sveta sutra startuje na Rolan Garosu

Prvi reket sveta i novi šampion Belgrade opena Novak Đoković danas u Parizu proslavlja čak 323. nedelju na 1. mestu svetske rang liste!

On onog ponedeljka na najnovijoj ATP listi ima novih 250 bodova zahvaljujući osvajanju beogradskog turnira i sada ima ukupno 11.313 bodova!

Odmah iza njega je Rus Danil Medvedev sa ukupno 9.793 boda, odnosno 1.520 bodova manje od Novaka, a 3. je Španac Rafael Nadal sa 9.630 bodova.

U nedelju je počeo glavni žreb za 2. Grend slem u sezoni Rolan Garos u Parizu, na kome Rafael Nadal brani titulu koju je osvojio 2020. godine.

Nadal ima rekordnih 13 titula sa ovog turnira i sa razlogom ga zovu Kraljem šljake. Španac ove godine brani bodove, pa ne preti promeni na svetskom tronu.

Kako osvajanje Rolan Garosa nosi 2.000 bodova, postoje 2 scenarija koja Rusa mogu da dovedu do trona:

Ukoliko Medvedev osvoji Rolan Garos, zvanično će postati 1. teniser sveta, a Novak će sa rekordom od 324 nedelje na teniskom vrhu dospeti na 2. mesto.

Ukoliko Đoković izgubi već u 2. kolu, izgubio bi 1.200 bodova, što znači da bi imao 10.113 boda, a ukoliko Medvedev dospe do finala sledi mu 1.200 bodova i u tom slučaju će imati ukupno 10.993 boda i postaće 1. teniser sveta.

Foto: redportal.rs/M.V

Sve je to teorija, a šta je praksa?🤔

Ruski teniser je blago rečeno očajan na šljaci! Čak je na Masters turniru u Rimu molio supervizora da ga diskvalifikuje samo kako bi što pre završio meč i prestao da se doslovno rečeno bruka.

Tako da male su šanse da Nole ustupi Rusu 1. mesto, ali nikad se ne zna.

Nadamo se najboljem i navijamo za Novakovu 19. Grend slem titulu!

Podsetimo, veliku trojku koju čine Đoković, Nadal i Federer čeka paklen žreb, pa se u potencijalnom četvrtfinalu mogu sastati Đoković i Federer, dok u polufinalu Đoković i Nadal.

Slede nam 2 uzbudljive nedelje, neka igra počne!🎾

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Rolan Garos

#atp lista

#novak djokovic

#pariz