Broj vakcinisanih još uvek nedovoljan

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 326 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 9.986 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 12 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 61 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 387 pozitivnih slučajeva, 63 pacijenta na respiratoru i 10 preminulih osoba.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija prema planu, kako kažu stručnjaci. Do sada je revakcinisano više od 1.800.000 građana.

U Srbiju je danas stigao novi kontigent od 500.000 Sinofarm vakcina, a premijerka Ana Brnabić izjavila je da je do sada vakcinisano 45,3% punoletnih građana, što, kako je rekla, nije dovoljno za kolektivni imunitet.

- Pozivam sve, naročito mlade da se vakcinišu i da završimo s pandemijom. U ovom trenutku u Srbiji, čak i da ne dobijemo ni jednu drugu vakcinu, imamo dovoljno da vakcinišemo 3.115.000 građana i time praktično da budemo bezbedni. Srbija nema problema sa vakcinama, a očekujemo da stignu isporuke i od ostalih proizvođača - rekla je premijerka.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona izvestaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih