Predivne vesti iz srpske enklave

Za samo šest sati, juče su u porodilištu Opšte bolnice Zdravstvenog centra Gnjilane u Pasjanu rođene četiri bebe, a na svet su došla tri dečaka i jedna devojčica, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić.

Perić je rekao da je sve proteklo u najboljem redu i da se novorođenčad i njihove majke osećaju dobro.

- Ovo je veoma značajno, jer dokazuje da smo i u kadrovskom i u organizacionom smislu opremljeni da radimo i više porođaja u jednom danu, dok je za narod koji ovde živi ovo dobra vest da nas je sve više i da samim tim postoji nada za opstankom na ovim prostorima - rekao je dr Perić.

On podseća da se u ovoj bolnici svake godine, od 2015. kada je porodilište otvoreno, rađa sve više beba, a za sada je rekord da je u jednom danu rođeno pet beba.

- Prošle godine je rođeno 140 beba, a sada kada uporedimo brojke sa istim periodom prošle godinu, možemo da kažemo da, ukoliko se nastavi ovim tempom, taj broj će u ovoj godini biti veći - navodi dr Perić.

Osim lepih vesti iz porodilišta, direktor Zdravstvenog centra Gnjilane ističe i sve bolju situaciju kada je reč o borbi protiv koronavirusa.

On naglašava da je dobra vest i to što je do sada vakcinisano blizu osam hiljada građana Kosovskog pomoravlja i što je odziv za vakcinaciju i dalje veliki.

Autor: kosovo-online.com

#4 bebe

#Porodilište

#pasjane

#rekord

#rođenje

#za 6 sati