Srpski teniser se plasirao u naredno kolo domaćeg turnira

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas je, nakon nešto više od mesec dana, izašao na teren beogradske šljake na Dorćolu u nameri da ovaj put osvoji domaći ATP turnir Belgrade open, pošto mu to prethodni put nije pošlo za rukom.

Kako je u 1. kolu bio slobodan, u 2. kolu je 1. put odmerio snage sa nemačkim teniserom Matsom Moraingom koji je 253. teniser sveta.

Pobedio je Nole Nemca posle skoro 3 sata igre. Iako je meč završio u 2 seta 6:2, 7:6 i naizgled deluje da se nije mnogo namučio, na terenu je bila potpuno drugačija situacija.

Nemac, koji nije imao šta da izgubi, pružio je jak otpor Đokoviću koji se vidno nervirao. Naveo ga je Moraing i na pad igre, pa se meč sa razlogom odužio.

Nole je na startu 2. seta poveo sa 2:1, ali je Nemac izjednačio na 2:2, a zatim je i poveo, što je iznenadilo Srbina.

U jednom trenutku tokom 2. seta Đoković je proklizao i pao. Srećom, pad nije doveo do povrede.

IZVOR: TW / @tennis_gift

Neočekivano dobro je igrao Moraing naročito pod pritiskom kada je Novak servirao za pobedu, zatim Nemac je imao 2 brejk prilike za izjednačenje 6:6 što je i iskoristio i odveo u taj-brejk. U završnici meča Đoković je bio bolji i odneo je pobedu za konačnih 6:2, 7:6 (6:4) i plasman u četvrtfinale Belgrade opena!

Nole u četvrtak ponovo izlazi na centralni teren Teniskog centra Novak, a za sada nije poznato ko će mu biti protivnik.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Srbija

#atp

#belgrade open

#novak djokovic