Procenjuje se i do 70% uštede ✈

Kompanija SE Aeronautic otkrila je novi komercijalni avion poznat kao SE200, ali sa novom konfiguracijom. Naime, u visokokrilnoj konfiguraciji krila, postoje 3 para krila i, kako oni kažu, kratki potencijal poletanja i sletanja.

Prototip SE200 je dizajn aviona ultraširokog tela, a njegov trokrilni dizajn ima dvostruku repnu peraju sa parom motora postavljenim pozadi. Konceptni avion mogao bi primiti 264 putnika, dok bi trošio 70% manje goriva od ostalih mlaznjaka njegove veličine. Dizajneri iza letelice kažu da bi mogao da pređe predviđeni domet od 10.500 milja pri najvećoj brzini od 690,5 mph.

Ono što još karakteriše novi model jeste domet i veća brzina. Značajne promene u dizajnu uključuju da se gorivo neće skladištiti u krilima kao što je to slučaj sa trenutnim komercijalnim avionima, već na vrhu trupa.

Takođe, pošto je jednodelnog dizajna, a ne sa vijcima, SE200 je sigurniji u slučaju pada.

Procenjuje joj se 50-godišnji radni vek, a proizvođač kaže da avion može da izgradi za otprilike polovinu vremena potrebnog za izgradnju tipičnog aviona te veličine. Dvostruki motori bi trošili 70% manje goriva. Trenutno nema naznaka kada će i da li će avion videti proizvodnju.

IZVOR: YT / Simple Flying

Autor: redportal.rs

#AVION

#avion sa 3 para krila

#gorivo

#krila

#potrošnja

#štednja