Belivuk se divio vođi kavačkog klana, oslovljavao ga sa šefe

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija raspisala crvenu međunarodnu poternicu, za egzekucije koje je naručivao "revanširao" se Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja u kokainu i novcu. Prema saznanjima Blica za otmicu i brutalno ubistvo Nišlije, člana Pink Pantera Milana Ljepoje, Zvicer je iskeširao oko 150.000 evra.

Jedan od osnivača i vođa kavačkog klana u bekstvu je oko dva meseca. Krajem marta kada je crnogorska policija na osnovu obaveštajnih podataka holandske policije o kriminalnoj mreži, upala u porodičnu kuću Zvicera u Kotoru u naselju Kavači, on nije zatečen. Prema operativnim podacima, vođa kavčana je u Južnoj Americi, a njegova poslednja poznata lokacija bio je Brazil.

Iako se u domaćoj javnosti ime Radoja Zvicera najglasnije čulo kada je pokušano njegovo ubistvo u Kijevu u Ukrajini, a potom i vezano za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, on je značajan igrač u kriminogenom miljeu. Zvicer svojom izuzetno dobro organizovanom mrežom pokriva Balkan i Evropu kokainom i ima kontakte i izvore u nekoliko evropskih policija. Njegov šef nije razotkriven, ali se pretpostavlja da je Zvicer na direktnoj liniji sa jednim od kolumbijskih kartela.

Zvicer je naručilac ubistva Pink Pantera Milana Ljepoje koga je otela grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ovo ubistvo vođa kavčkog klana je poručio jer je nakon povratka iz Ukrajine dobio informaciju da je Ljepoja tražio njegovu egzekuciju. Dvojica pucača koji su uhvaćeni u Ukrajini su iz Niša, kao i Ljepoja i viđani su sa njim u društvu. Međutim, do danas, nije sasvim rasvetljeno da li je Ljepoja i zaista naručio Zvicerovo ubistvo ili je Kotoraninu neko "prodao" ovakvu informaciju.

Otmica i ubistvo su plaćeni oko 150.000 evra od kojih je Belivuk uzeo veći deo za sebe od onog koji je podelio sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem.

Prema saznanjima Blica Zvicer i Belivuk su imali odnos koji nije bio zasnovan samo na “poslu”. Belivuk mu se divio i trudio se da neprestano zadivljuje Zvicera i njegov stav mu je bio bitan. Velja Nevolja Zviceru se obraćao sa poštovanjem i oslovljavao ga sa “šefe”.

Autor: blic.rs

#150.000 evra

#Zvicer

#belivuk