Crveno-beli nošeni na krilima Ognjena Dobrića stigli do 2:0 protiv Budućnosti

Sinoć je u hali Aleksandar Nikolić odigrana 2. utakmica finalne serije regionalne ABA lige, u kojoj je Crvena zvezda odnela pobedu nad podgoričkom Budućnošću rezultatom 85:19.

Na taj način Zvezda je došla do vođstva od 2:0 u finalnoj seriji, dakle na korak od nove titule regionalnog šampiona.

Utakmica je bila na nivou finalne serije, s obzirom da neizvesnosti ni malo nije nedostajalo.

Iako je Crvena zvezda odigrala možda i najbolje 1. poluvreme u celoj sezoni i na pauzu otišla sa velikom prednošću, uz rezultat 55:41, u 3. četvrtini stvari su se potpuno okrenule.

Naime, Budućnost je tu deonicu dobila sa čak 21 poenom razlike i u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 70:63 za Podgoričane.

U timu Dejana Radonjića vladalo je potpuno rasulo u ovoj 3. deonici, nešto slično kao što je Budućnost delovala nemoćno u 1. poluvremenu protiv moćne Zvezde.

IZVOR: TW / @kkcrvenazvezda

Najviše problema crveno-beloj četi zadao je Danilo Nikolić, koji je postigao 26 poena, a u jednom trenutku imao je šut 6/6 za 3 poena.

Ipak, u poslednjoj deonici dominirao je Zvezdin univerzalni vojnik iz Knina Ognjen Dobrić, koji je odigrao možda i najbolju partiju u svojoj karijeri, postigavši čak 27 poena. Još je značajnija činjenica da je poene postizao upravo kada je Crvena zvezda lomila utakmicu u 4. četvrtini, odnevši novu pobedu u tesnoj završnici.

Najzanimljivije segmente meča možete pogledati na sledećem snimku:

IZVOR: YT / ABA liga j.t.d.

Nakon 2 Zvezdine pobede u Beogradu, finalna serija se seli u Podgoricu, gde će četa Dejana Milojevića pokušati da vrati beograđanima istom merom i obezbedi 5. utakmicu u Beogradu, popularnu majstoricu, u kojoj bi bio odlučen novi regionalni košarkaški šampion.

Prva utakmica u Podgorici igra se u subotu od 20.30 časova, a eventualna 4. bila bi odigrana najverovatnije u ponedeljak. Ukoliko Crvena zvezda dobije jednu od te 2 utakmice postaće novi-stari šampion ABA lige.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#crvena zvezda

#dobrić

#dobrić protiv budućnosti

#ognjen dobrić

#zvezda pobedila budućnost

#zvezda vodi 2:0