Smršao sa 205 na 155 kg, odradi tri iscrpljujuća treninga i pojede pet obroka

Haftor Julijus Bjernson (32) poznat po ulozi Gregora Klegjena Planine u popularnoj seriji Igra prestola prestao se takmičiti u snazi pa je tako ovaj snagator smršao neverovatnih 50 kilograma i otkrio koji mu je režim ishrane u tome pomogao.

Nakon što je oborio rekord Edijaa Hala (33) iz 2016. godine podigavši 501 kilogram u deadliftu, Bjernson je oživeo rivalstvo među njima dvojicom koje će svoj epilog imati na takmičenju u septembru 2021. godine kada će se okušati u bokserskom meču u Las Vegasu.

View this post on Instagram

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson)

IZVOR: IG / thorbjornsson

Međutim, pre toga imat će egzibicioni meč protiv britanskog borca Simona Valilija koji će se održati 28. maja u Dubaiju. Ali, da bi naučio pravilno boksovati krenuo je na treninge za šta mu je bila potrebna i bolja forma, ali i manjak kilograma kako bi se mogao prilagoditi zahtevima borbe u ringu.

Stoga je ovaj Islanđanin posljednjih nekoliko meseci promenio svoju ishranu uz trening, a na svom YouTube kanalu gledaocima je pokazao kako izgleda njegov prosečni dan tokom kojeg odradi tri iscrpljujuća treninga i pojede pet obroka.

IZVOR: YT / Hafthor Bjornsson

Sve to je dovelo do toga da je Planina iz Igre prestola lakši za 50 kilograma.

- Trenutno sam izuzetno zadovoljan svojim telom. Na početku putovanja imao sam 205 kilograma, a sad sam na 155. Odlično se osećam, zdrav sam - rekao je on.

Za doručak pojede troje jaja i 200 grama piletine te smuti koji se sastoji od 150 grama jogurta, 100 grama bobičastog voća i 40 grama zobi. Potom kreće na bokserski trening. Odrađuje i kardio seansu, a onda je vreme za ručak. Na meniju je 220 grama junetine i 180 grama bele riže, uz 100 grama zelenog povrća.

Poslepodnevni trening se sastoji od vežbi s tegovima, nakon čega sledi treći obrok u danu. To je 220 grama piletine, 250 grama krompira i 100 grama zelenog povrća.

Međutim, četvrti obrok u danu mu je najomiljeniji. Na tanjiru je 200 grama lososa, 100 grama riže i 100 grama povrća. Nakon toga odlazi u infracrvenu saunu gde provodi 15 minuta, a nakon toga dodatnih 15 minuta ostane na krioterapiji. Dan završava sa 250 grama grčkog jogurta, 100 grama banane i 30 grama putera od badema. Uz to popije i šejk koji sadrži meru proteina sirutke.

Autor: redportal.rs

#Haftor Julijus Bjernson

#Igra prestola

#mršanje

#planina