To može samo Nole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je 33. tenisera sveta Italijana Lorenca Sonegu sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:2) i plasirao se u finale Mastersa u Rimu na kome brani trofej iz 2020. godine!

Srpski teniser je još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu i zašto se već 320 nedelja nalazi u svetskom vrhu! 💪

Uspeo je Nole da se brzo oporavi posle maratonskog meča, preokreta i spektakularne pobede u četvrtfinalu protiv Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5) koji je trajao više od 3 sata igre, odigranih u petak i subotu zbog kiše. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Đoković je servisom otvorio meč i sa 0 uzeo 1. gem! Ubrzo je izjednačio Italian kada je nakon poena Đokovića povezao 3 poena i doveo do 1:1.

Poveo je Nole sa 2:1, a zatim uzeo brejk protivniku i odmakao se na 3:1. Uvećao je prednost na 4:1, a onda dozvolio protivniku da osvoji naredna 2 poena uz drop šot.

U nastavku je Italijan osvojio 2 gema, ali nije mu Nole dao da se ponada, pa je za samo 35 minuta 1. set rutinski priveo kraju za vođstvo 1:0 (6:3)!

IZVOR: TW / @TennisTV

U 2. set obojica su ušča agresivnije, Italijan nije imao šta da izgubi, uz fantastičnu podršku publike sa tribina, dok je Nole želeo da što pre privede meč kraju kako bi imao više vremena za finale!

Poveo je Novak, zatim je italijan izjednačio i na svoj servis došao do prednosti od 1:2.

Izjednačio je Nole na 2:2 izgubivši samo 1 poen.

Izvanrednih bekhendom Sonega je opet poveo sa 2:3, ali Nole je ubrzo izjednačio!

IZVOR: TW / @TennisTV

Uz veliku podršku publike i malo sreće od strane linijskih sudija koji su mu "poklonile" poveo je Italijan sa 3:4 i pokazao protivniku da još nije podigao belu zastavicu!

Nije prošao ni minut Đoković je odmah izjednačio na svoj servis i nje dozvolio protivniku da osvoji brejk. Drugi put je pogrešio sudija, ali ovog puta u korist Novaka, pa Sonegi nije priznat poen.

Spasao je Sonego 2 brejk lopte i poveo sa 4:5, ali je zahvaljujući nekulturnosti nekoga iz publike u Noletu proradio srpski inat, pa je "dodao gas" i osvojio poen.

Prvi put u meču Sonega je došao do brejk lopte, a ujedno i do set lopte za izjednačenje u meču, koju na sreću Novaka nije iskoristio, već je loptu uputio daleko od terena. Došao je Sinera i do 2. brejk prilike i set lopte koju takođe nije iskoristio, a onda je nastupio Novak i spasao gem tako što je izjednačio na 5:5 uz dosta sreće!

IZVOR: TW/ @TennisTV

Odlučio je Nole da završi agoniju i uz 8. iskorišćenu brejk loptu u 2. setu povede sa 6:5 i servira za pobedu! Ovaj poen je proslavio uz dobro poznati urlik - Idemooo! 💪

Imao je Novak 2 set lopte koje nije iskoristio i dozvolio je protivniku da dođe do meč lopte, koju Italijan nije iskoristio. Uz Novakovu grešku došao je Italijan i do 2. brejk lopte koju je iskoristio i doneo taj-brejk!

Sonego je pokazao bolju fizičku i mentalnu snagu i sa 7:5 u taj-brejku izjednačio na 1:1 u setovima na radost navijača sa tribina!

IZVOR: TW / @TennisTV

Na startu 3. seta imao je Sinera 3 brejk lopte na servis Đokovića, koje nije iskoristio pa je Nole poveo sa 1:0. Ubrzo je Sonego izjednačio, zatim Novak je opet poveo sa 2:1 i potvrdio prednost uzevši brejk protivniku za 3:1, potom je uvećao prednost na 4:1!

Iako su obojica u toku današnjeg dana proveli više od 5 sati na terenu, to nije moglo da se primeti s obzirom na fantastičnu igru oba tenisera u maratonskoj borbi za finale!

Našao je Lorenco odgovor na Novakovu igru, pa je smanjio zaostatak na 4:2! Odmah je Nole sa 0 osvojio naredni gem za novih 5:2!

Na brejk protivnika i posle više od 2 i po sata igre Novak je odneo pobedu sa 2:1 (6:3, 7:6, 6:2)! Ovom pobedom zakazao je finale Masters turnira u Rimu koje se igra u nedelju!

IZVOR: TW / @atptour

Srbin i Italijan do sada su se sastali samo jednom i to prošle godine u četvrtfinalu turnira u Beču kada je Sonega slavio sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). Ovom pobedom može se reći da mu je Nole vratio za ranu eliminaciju od prošle godine!

Đokovića u finalu Masters turnira u Rimu očekuje najveći rival u karijeri Španac Rafael Nadal! Meč je zakazan u nedelju od 17.00 časova! 🤩

Najbolji teniser sveta će se boriti za svoj 6. trofej u Rimu, dok bi Nadalu u slučaju pobede to bio 10. trofej u glavnom gradu Italije! Ovo će biti njihovo 6. finale na Masters turniru u Rimu!

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#masters turnir

#novak djokovic

#rim