Kineski investitori predstavili modele koji mogu da krase Srpsku Atinu

Nekoliko idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava predstavnici kineske kompanije CRBC predstavili su gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislavu Momiroviću, saopštio je gradonačelnikov kabinet.

- Posle ovog sastanka bliži smo još nekoliko koraka izgradnji četvrtog mosta u Novom Sadu. Užurbano preduzimamo sve radnje kako bismo što pre došli do početka izgradnje. Čeka nas ozbiljan posao oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, a uvereni smo da ćemo dobiti ono što smo i naglasili kineskim partnerima: da to bude most koji će se naći na razglednicama Novog Sada - rekao je Vučević.

Momirović je naveo da će se graditi još jedan most koji će biti deo Fruškogorskog koridora.

On je izrazio uverenje da će u februaru iduće godine proraditi brza pruga Beograd-Novi Sad, te će se između dva grada putovati samo pola sata.

Samo u prvom kvartalu, rast građevinarstva bio je veći za 20 posto u odnosu na prošlu godinu. To su impresivni rezultati, ali ono što mi zaista želimo jeste da u drugom kvartalu taj rast bude veći za 40 posto“, kazao je Momirović.

Autor: tanjug.rs

#NOVI SAD

#Novi most

#idejno rešenje

#maketa