Bosna i Hercegovina imaće obavezu da privede bivšeg stratega zagrebačkog Dinama

Braća Mamić već dugo ispunjavaju naslovne strane regionalnih medija svojim skandalima povodom suđenja za malverzacije u kojima su navodno učestvovali.

Poslednja u nizu je vest koja je odjeknula danas, a radi se o pokretanju Interpolove poternice za Zoranom Mamićem, mlađim bratom Zdravka Mamića i bivšim trenerom Dinama.

Raspisivanje poternice je u toku, nakon što se do ponedeljka u ponoć nije javio na izdržavanje kazne zatvora koju mu je odredio hrvatski sud.

Zoran Mamić se, zajedno sa svojim bratom Zdravkom, nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine, čiji su takođe državljani. Zoran je pre nekoliko nedelja tražio da kaznu zatvora odsluži u Bosni i Hercegovini, što je hrvatski sud odbio.

Nakon raspisivanja poternice, institucije BiH će imati obavezu da Zorana Mamića uhapse i odluče postoje li u toj zemlji zakonski uslovi za njegovo izručenje Hrvatskoj.

U slučaju da institucije Bosne i Hercegovine odbiju Mamićevo izručenje, on će na slobodi ostati sve dok ne bude uhapšen na neki drugi način i priveden pravdi u Hrvatskoj.

Od 4 osuđenika za malverzacije u Dinamu samo se bivši knjigovođa Milan Pernar javio na izdržavanje kazne, dok ostala trojica za sada izbegavaju silu zakona.

Autor: redportal.rs

#interpolova mamiću

#interpolova poternica mamić

#interpolova poternica mamićem

#mamić interpolovu

#mamić poternica