Mobilni autobus će biti od 10 do 17 č. na ovom mestu gde vlada veliko interesovanje, a građanima je na raspolaganju Sinofarm vakcina

Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji biće svaki dan na drugoj lokaciji.

- U petak smo krenuli iz Obrenovca, juče smo bili na Adi Ciganliji, a danas smo u Rakovici, ispred Tržnog centra Big - izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je obišla ovaj mobilni autobus.

Prema njenim rečima, mobilni autobus će biti od 10 do 17 č. na ovom mestu gde vlada veliko interesovanje, a građanima je na raspolaganju Sinofarm vakcina.

- Juče se na Adi Ciganliji vakcinisalo više od 114 osoba uglavnom mlađe populacije. Ljudi koji su došli da uživaju u prirodi videli su ovaj autobus i nisu mogli da veruju da tako nešto postoji. Mi smo jedinstveni u ovom delu Evrope kada su u pitanju sve inovacije jer brinemo o ljudima. Želimo da punktovi za vakcinaciju budu dostupni jer je vakcinacija jedini način da se pobedi ovaj virus - rekla je Stanisavljević.

Ona je podsetila da je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, obezbedila dovoljan broj vakcina, preneo je Beoinfo.

- Ovo je autobus GSP-a koji je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen kako bi služio za punkt za vakcinaciju. Ovde uvek može da radi lekarska ekipa kao na bilo kom mestu gde se vakcinacija već obavlja. Imamo deo gde se vrši prijavljivanje, lekarski pregled, sama vakcinacija, a na kraju ispred autobusa obezbeđen je deo kao ccekaonica gde se sačeka određeno vreme posle vakcinacije U autobusu je obezbeđen protok vode i frižideri koji se putem agregata napajaju, čime se omogućava bezbednost vakcina - rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je najavila da će se ovaj autobus svakog vikenda naći na nekoj pešačkoj zoni, sutra će biti u opštini Barajevo, prekosutra u Lazarevcu.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić pozvao je ovom prilikom sve građane Rakovice i Beograda da dođu i da se vakcinišu te da na taj način pobedimo ovaj virus.

Autor: tanjug.rs

#Srbija

#Vakcina

#autobus

#beograd

#tržni centar

#vakcinacija