Tragovi za koje se sumnja da su ljudska krv pronađeni su u „opel astri“, ali i „pasatu“ koje su članovi grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristili tokom otmice i ubistva „pink pantera“ iz Niša Milana Ljepoje

Tragovi za koje se sumnja da su ljudska krv pronađeni su u „opel astri“, ali i „pasatu“ koje su članovi grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako se sumnja, koristili tokom otmice i ubistva „pink pantera“ iz Niša Milana Ljepoje.

U automobilima su otkrivene i hirurške rukavice, krvavi peškiri, ali i baterijske lampe, kačketi i drugi rekviziti, za koje se sumnja da su ih članovi surovog klana koristili tokom izvršenja krivičnih dela, navodi Kurir.

Sve na veštačenju

Sve je poslato na veštačenje, koje će pokazati o čijoj je krvi reč. Sumnja se da je Ljepoja „pasatom“ dovezen u kuću u Ritopeku i da je u njemu poslednji put snimljen živ. U tom autu, u gepeku su nađena i dva krvava peškira, a tragovi za koje se sumnja da su kapljice krvi bili su u unutrašnjosti vozila - otkriva izvor.

U drugom autu, „opel astri“ čiji je vlasnik uhapšeni Vlade Draganić, na koga se vodi i kuća u Ritopeku u koju su, kako se sumnja, dovodili žrtve, brutalno ih mučili i ubijali, takođe je nađena krv.

- Osim krvi, u „astri“ su bile i hirurške i radne rukavice, folije, baterijska lampa, konopac, ali i magnet oblepljen lepljivom trakom. Ne isključuje se mogućnost da je i magnet korišćen za izvršenje krivičnog dela,u smislu da je korišćen ili trebalo da bude iskorišćen za postavljanje uređaja za praćenje, jer je, kako se sumnja, ova kriminalna grupa koristila i takozvane lokatore za praćenje žrtava - otkriva izvor.

Podsetimo, istražitelji sumnjaju da su saradnici Belivuka i Miljkovića upravo ovom „opel astrom“, posle zverskog mučenja i ubistva Milana Ljepoje, njegovo raskomadano telo odvezli iz kuće u Ritopeku.

Odvozili delove tela

- „Opel astra“, koju su snimile kamere u Ritopeku, u razmacima od šest do 10 minuta napuštala je mesto zločina, odlazila u pravcu Dunava i vraćala se. To su učinili čak 18 puta - otkriva sagovornik.

Milan Ljepoja nestao je 8. decembra 2020, kad se sastao s pripadnikom Belivukove grupe. Sumnja se da je motiv ubistva njegova bliskost sa škaljarskim klanom, ali i to što je odbegli vođa kavačkog klana verovao da je on organizovao atentat na njega u Ukrajini.

Istražitelji su, kako saznaje list, tragove krvi pronašli i u garaži zgrade u Beogradu u kojoj je živeo Vlade Draganić.

- U kompleksu u kom je živeo i Belivuk, kao i još nekoliko uhapšenih pripadnika grupe, boravio je i Draganić. U istoj zgradi imao je garažu, na čijim su podovima i zidovima pronađeni tragovi za koje se sumnja da su krv. Oni su izdvojeni i poslati na veštačenje - otkriva izvor lista.

Autor: Kurir.rs

#UBISTVO

#belivuk

#velja nevolja