Gradonačelnica Užica očekuje smanjenje aerozagađenja

Radovi na izgradnji obilaznice oko Užica mogli bi da počnu početkom sledeće godine, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, a projektno-tehnička dokumentacija bi mogla da bude završena do kraja ove godine.

- Smanjićemo aerozagađenje koje nastaje kao posledica uticaja saobraćaja, jer će teretni i autobuski saobraćaj biti izmešten iz grada čime se dodatno ubrzava protok saobraćaja u samom centru - istakla je Raković-Radivojević prilikom obilaska dela trase buduće obilaznice, objavio je portal Ekapija.

Dodaje da će bezbednost svih učesnika u saobraćaju biti podignuta na viši nivo, jer će biti rešen i problem raskrsnice kod Prve osnovne škole Kralja Petra II.

Navodi da je projektovana vrednost radova veća od 15 miliona evra, a obaveza Grada odnosi se na dostavljanje neophodne dokumentacije.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naveo je da Radni tim koji je formiralo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture povodom realizacije projekta obilaznice oko Užica, ubrazano radi na usaglašavanju planske dokumentacije.

- Sobzirom da trasa buduće obilaznice obuhvata tri postojeća planska dokumenta - Plan generalne regulacije Bela Zemlja, Plan generalne regulacije Turica i Prostorni plan Užica, neophodno je sve to sagledati i usaglasiti kako bi se što pre pristupilo izradi projektno-tehničke dokumentacije - istakao je Maksimović.

Autor: Tanjug

#Jelena Raković Radivojević

#izgradnja obilaznica

#užice