Apeluje se da se poštuju saobraćajni znaci

BANJALUKA: Lovačko udruženje Zmijanje iz Banjaluke osudilo je postupak vozača koji je vozilom u banjalučkom naselju Karanovac terao preplašenog medveda putem u punoj brzini i pod dugim svetlima i sve to snimao.

Oglasili su se na svojoj Fejsbuk stranici, gde su napisali da je taj snimak prvo objavljen na Instagram profilu Crna hronika BiH, odakle su ga preuzeli mnogi portali.

Takođe su naveli:

Navodimo da se naselje Karanovac nalazi na području koje je autohtono stanište medveda, te da je potpuno uobičajeno kretanje medveda tokom noći na ovom širem prostoru, kada često i prelazi saobraćajnicu. Zbog toga je na ovoj deonici puta postavljen i saobraćajni znak "divljač na putu". Smatramo da je vozač verovatno nesmotreno jurio nesrećnu životinju do iznemoglosti, te da nije bio svestan posledice koju je mogao izazvati u slučaju nailaska drugog vozila iz suprotnog smera, ili nasrtaja uplašene i dezorijentisane životinje na čoveka koji se vidi na snimku.

Za kraj su apelovali na vozače da obrate pažnju na saobraćajne znake na putu, pa da u sličnim situacijama zastave vozilo i sačekaju da se divljač mirno udalji.

Snimak medveda koji trči ispred automobila privukao je veliku pažnju banjalučke i regionalne javnosti, a medved je nedavno primećen i u blizini Starčevice.

Foto: Printscreen Facebook/Lovačko udruženje Zmijanje, Banjaluka

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#Lovačko udruženje Zmijanje

#medved

#osuda

#snimak medveda

#vozač