Novi pas lidera Republike Irske učinio sve da bude u centru pažnje

Dugogodišnji predsednik Republike Irske Majkl Higins poznat je, između ostalog, po ljubavi koju gaji prema psima.

Predsednik je omiljena politička ličnost u zemlji, a dobar deo njegovog imidža nose i njegovi psi, od kojih se Higins retko odvaja.

Već 10 godina miljenici javnosti su njegovi ljubimci Bród i Síoda, a s obzirom na to da je Síoda uginuo pre nekoliko meseci, predsednik je nabavio novog psa po imenu Misneacha.

Ime ovog psa na galskom jeziku znači hrabrost, pa s toga nije ni čudo kako je hrabro on nastupio u svom 1. pojavljivanju u javnosti pored predsednika.

Naime, viralan je snimak govora koji je predsednik Higins držao povodom smrti glumca Toma Hikija. Obraćanje predsednika odvijalo se u parku Feniks, jednom od najvećih gradskih parkova u Evropi.

Snimak ovog obraćanja izbačen je i na zvaničnu Instagram stranicu irskog predsednika, a prikupio je dosta pozitivnih reakcija.

View this post on Instagram

A post shared by President Michael D. Higgins (@presidentirl)

IZVOR: IG / @presidentirl

Dok je predsednik revnosno govorio, njegov novi pas pokušao je da privuče svu pažnju na sebe. Bio je toliko nemiran da je sve vreme grickao odelo i lizao ruku svog vlasnika.

Ovaj odnos psa i njegovog vlasnika se Ircima očigledno veoma dopao, pa tako komentari ispod objave obiluju pozitivnim sadržajem.

- Veoma je jasno da ovaj pas voli svog vlasnika... baš kao i svi mi ostali - napisao je jedan od korisnika.

Autor: redportal.rs

#irska predsednik

#irski predsednik

#predsednik irske

#predsednik pas

#predsednik psa

#predsednik pse

#predsednikov pas