Rijad Marez sa dva pogotka zapečatio sudbinu francuskog šampiona

Mančester siti je prvi finalista Lige šampiona! Ekipa Pepa Gvardiole je pobedila PSŽ rezultatom 2:0 u revanš utakmici i ukupnim rezultatom 4:1 se plasirala u svoje prvo finale najelitnijeg evropskog takmičenja. Gvardiola je posle 10 godina uspeo da dođe do svog trećeg finala.

Koliko je Mančester siti bio dominantan govori podatak da francuski šampion nije imao šut u okvir gola za 90 minuta, a gotovo najveće zasluge za to idu Rubenu Dijašu, letošnjem Gvardiolinom pojačanju koje je iz ove perspektive verovatno pojačanje sezone u evropskom fudbalu.

Iako je Ruben Dijaš dobio epitet igrača utakmice zbog nestvarnog igranja odbrane, Rijad Marez je sa 2 gola (ukupno 3 u ovom dvomeču) zacementirao sudbinu svojih protivnika i time prekinuo kritike onih koji su tvrdili da on nije igrač za velike utakmice. Prethodno je golom "smirio" Dortmund u prethodnoj rundi kada su milioneri bili u najvećem naletu.

Kada se sve sumira, cela ekipa Sitija je bila na neverovatnom nivou. Ederson je svojim teledirigovanim loptama postao golman iz Gvardiolinih snova. Zinčenko je pokazao da je pravi dragulj, dok o Kevinu de Brujneu i Filu Fodenu ne treba trošiti mnogo reči.

PSŽ kao izgovor može da koristi to da se Kilijan Mbape nije oporavio od povrede lista, ali ako je suditi po tome kako ga je Kajl Voker zatvorio u prvoj utakmici, pobeda Sitija se ni u tom slučaju ne bi dovela u pitanje.

Protivnik Mančester sitija u finalu Lige šampiona biće poznat večeras nakon revanš utakmice između Čelsija i Real Madrida u Londonu. U španskoj prestonici rezultat je bio 1:1, a londonski tim ulazi kao blagi favorit.

U svakom slučaju, ko god ode u finale, Mančester siti će biti favorit.

Autor: redportal.rs

#Finale

#Gvardiola

#Liga šampiona

#Mančester Siti

#PSŽ

#polufinale

#real madrid

#čelsi