Mladi duhom 😅

Supružnici iz staračkog doma Elmkroft u Tenesiju su uspeli da pobegnu i to koristeći veštine koje je naučio u vojsci. Oni su uspeli da se oslobode tako što je muškarac osluškivao osoblje pomoću elektronske tastature na vratima i iskoristio svoje znanje o Morzeovom kodu kako bi odredio broj koji mu je potreban da bi izašli, kažu zvaničnici. Muškarac boluje od demencije i žena ima Alchajmerovu bolest. Pronašao ih je stranac 2 bloka od objekta. On ih je pokupio i vratio kući.

Nestali su bili na pola sata. Osoblje nije uspelo da objasni kako je par uspeo da pobegne iz objekta koji je osiguran iza zaključanih vrata pomoću elektronske tastature. Ali nakon ispitivanja, muškarac je objasnio da je ranije radio sa Morzeovom azbukom u vojsci.

Kao rezultat ovog bega, Elmkroft su državni službenici kaznili sa 2.000 dolara, prenosi The Tennessean.

Iz ove ustanove su rekli da će češće pregledati stanovnike i osigurati da stanovnici imaju više vremena za šetnju van objaekta sa prisutnim članom osoblja. Ćerka pomenutog para je takođe obećala da će redovno posećivati oca da bi ih često izvodila napolje. Elmcroft je takođe promenio sve kombinacije na izlaznim vratima.

- Sigurnost naših stanovnika glavni je prioritet naše starije životne zajednice. Zahvalni smo što je oboje stanovnika bezbedno vraćeno u zajednicu. Državi i njihovoj porodici prijavili smo situaciju odmah nakon što se dogodila i u potpunosti sarađivali sa državom tokom njenog pregleda - navodi se u saopštenju iz objekta.

Autor: redportal.rs

#Beg

#Morzeova azbuka

#par

#starački dom