Cilj da se obogate sadržaji za posetioce grada na Vrbasu

BANJALUKA: Gradska uprava Banjaluke će u ovoj godini finansijski podržati 18 različitih turističkih dešavanja kako bi se obogatili sadržaji za posetioce grada na Vrbasu, prenosi portal Banjaluka.com.

U saopštenju na sajtu Grada je navedeno:

Manifestacije su odabrane putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar turističkih manifestacija, koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti.

Iz Odeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku je saopšteno da ukupna direktna novčana podrška iznosi 45.000 KM, dok će manifestacije biti podržane i ustupanjem prostora Grada potrebnog za održavanje pojedinih od njih.

Planirane manifestacije odnose se na zanimljive sadržaje i festivale. Prva od njih je otvaranje letnje sezone u vodenom parku Akvane, koja je zakazana za kraj narednog meseca.

Svoje mesto u kalendaru za 2021. godinu našli su i tradicionalno Leto na Vrbasu, te festivali posvećeni banjalučkom ćevapu, vinu, pivu, zatim festival sporta, zabave, edukacije, muzike, penjački festival Dril end čil, motorijada, trka dajaka, turistička regata i dr.

Kompletan kalendar pogledajte OVDE.

Autor: banjaluka.com

#BANJALUKA

#Republika Srpska

#Turizam

#manifestacije