Proizvođači cepiva besni zbog narušavanja ugleda njihovog proizvoda

Kompanija koja proizvodi rusku vakcinu Sputnjik V protiv COVID-19 saopštila je danas da će pokrenuti sudski proces protiv brazilskog regulatora Anvise zbog klevete.

Oni Anvisu optužuju da je svesno širila lažne informacije bez testiranja njihovog proizvoda.

Odbor brazilskog zdravstvenog regulatora odbio je u ponedeljak uvoz Sputnjika V, nakon što je, kako su naveli, tehničko osoblje upozorilo na nedostatke u njegovom razvoju, zajedno sa nepotpunim podacima u vezi sa bezbednošću i efikasnošću vakcine, prenosi Rojters.

Presudno pitanje za brazilskog regulatora bio je rizik od drugih virusa korišćenih za reprodukciju vakcine kod pacijenata, što je stručnjak iz Anvise nazvao "ozbiljnim nedostatkom".

Na odbijanje registracije vakcine u Brazilu Sputnjik V je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru reagovao obaveštenjem da će protiv brazilskog regulatora biti podneta tužba za narušavanje ugleda njihovog proizvoda.

IZVOR: TW / @sputnikvaccine

- Nakon priznanja brazilskog regulatora Anvisa da nije testirao vakcinu Sputnjik V, Sputnjik V u Brazilu pokreće postupak za klevetu protiv Anvise zbog svesnog širenja lažnih i netačnih informacija - navodi se u tvitu zvaničnog naloga Sputnjika V na Tviteru.

Vakcina Sputnjik V do sada je registrovana u preko 60 zemalja sveta, u kojima ukupno živi preko 3.000.000.000 ljudi. Hoće li tužba uroditi plodom i da li će i Brazil uskoro biti dodat na listu zemalja koje su registrovale rusko cepivo, ostaje da vidimo.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#brazil ruska

#brazil sputnjik v

#brazil vakcina

#brazil vakcinu

#brazilci sputnjik

#brazilci vakcinu

#rusi brazilce

#rusija brazil

#ruska vakcina brazilu