Poredi uzbuđenje koje mu donosi nabavka novih igračaka sa božićnim jutrom

Od pete godine, filipinski grafičar Persival Legu gaji strast prema sakupljanju igračaka iz lanaca brze hrane kao što su McDonald's, Burger King i omiljeni Jollibee iz matične zemlje.

Sada, skoro pet decenija kasnije, pedesetogodišnjak ima oko 20.000 igračaka spakovanih od poda do plafona u svom domu i drži Ginisov rekord iz 2014. godine, kada je njegova kolekcija dostigla više od 10.000 predmeta.

- Igračka je sama po sebi pripovedač priča - rekao je Legu, objašnjavajući svoj hobi dok je sedeo među mešavinom igračaka u svom domu.

- Na primer, daje mi uvid u taj određeni period kada sam ga dobio, priču o tome šta se događa, koji su idogađaji povezani sa akvizicijom - rekao je Legu, koji živi u Apalitu u Pampangi, provinciji severozapadno od Manile.

Sagradio je svoj dom posebno za smeštaj svoje kolekcije. Poredi uzbuđenje koje mu donosi nabavka novih igračaka sa božićnim jutrom. Oduvek se igrao igračkama, ali čak i kao dete dobro se brinulo o njima i stavljalo ih na izložbu „za razliku od ostale dece koja bi svoje igračke pocepala na komade".

Dok je većina njegovih igračaka dobijena ličnom kupovinom, neke su poklonili prijatelji i porodica.

- Pozvao bih svoje prijatelje da ... ručaju u McDonald's-u ... i za jedno sedenje bih mogao da dovršim ceo set - rekao je.

Jedan od njegovih najcenjenijih komada je figurica "Hetti Spaghetti", maskota iz lanca Jollibee koju mu je majka poklonila 1988. godine. Njegov san je sada da svoju kolekciju na kraju stavi na uvid javnosti ili čak otvori muzej kako bi "pružio drugima priliku da ponovo posete svoja sećanja iz detinjstva“.

Autor: redportal.rs

#Igračke

#hobi

#skupljanje