Broj pacijenata na respiratoru nastavio da pada, kao i broj preminulih ljudi

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.138 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 13.832 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 26 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 161 pacijent.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 2.145 pozitivnih slučajeva, 171 pacijent na respiratoru i 29 preminulih osoba.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija po planu, kako kažu stručnjaci. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da ćemo u toku ove nedelje doći do 2.000.000 vakcinisanih građana Srbije 1. dozom cepiva.

Danas od 16.00 časova počinje sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotreno novo popuštanje mera u svetlu poboljšanja epidemiološke slike.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uskoro početi da popušta mere, što se odnosi pre svega na rad ugostiteljskih objekata. On je poručio i da se protivi onome što neki zagovaraju, a to je da ulazak u ugostiteljske objekte budu dozvoljeni samo za vakcinisane građane.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#koorna

#kovid

#obolelih

#umrlih