Pored sevdalinki, doktor Kon jako lepo izvodi jevrejske pesme.

Otkako je prošle godine krenula pandemija koronavirusa doktor epidemiolog Predrag Kon neprestano je u žiži javnosti. Celokupan hejt građana zbog koronavirusa često je usmeren baš ka njemu, što je poznat sindrom fokusiranja nezadovoljstva u stanjima opštih katastrofa u jednu tačku ili na jednu osobu, nezavisno od toga da li se o objektivnoj krivici može govoriti ili ne.

Dodatnoj popularnosti doktora Kona doprinela je i neverovatna sličnost sa američkim senatorom Bernijem, pa je dr Kon jedno vreme bio najveći mim na društvenim mrežama.

Pored medicinskog poziva dr Kona, ovog puta ćemo skrenuti pažnju na njegov talenat za muziku. Naime, doktor Kon peva i svira gitaru. 🎼🎵🎼🎵

Poslušajte njegovo izvođenje pesme Kad ja pođoh na Bembašu, poznate sevdalinke koju su nekada izvodili Himpo Polovina i Nada Mamula.

IZVOR: YT / Stevan Vagner

Pored sevdalinki, doktor Kon jako lepo izvodi jevrejske pesme. Možda upravo zbog svog porekla. Doktor Kon je rođen u jevrejskoj porodici u Mađarskoj. Porodica se nakon stvaranja Kraljevine SHS preselila u Zagreb. Njegov otac Andrija Ernest Kon bio je kraljevski jugoslovenski oficir, a majka Danica je iz trgovačke porodice iz Aleksinca.

IZVOR: YT / Stevan Vagner

Doktor Kon je tokom rata devedesetih bio referent saniteta za medicinsku zaštitu u Republici Srpskoj Krajini i zapadnom Sremu. Šef Kriznog štaba bio je i u vreme SARS bolesti 2003. g.

Za Dan Primirja predsednik Srbije odlikovao ga je Ordenom Karađorđeve zvezde I stepena.

Autor: redportal.rs

#Himzo Polovina

#Jevrejske pesme

#KAD JA POĐOH NA BEMBAŠU

#Marko Kon

#Nada Mamula

#predrag kon