Pružajući otpor maloletna žrtva pala i zadobila povrede

Kolašinac S. B. osuđen je na tri i po godine zatvora zbog obljube nemoćnog lica. Presudu je donelo veće Višeg suda u Bijelom Polju, kako prenosi Pobjeda.

Prema navodima optužnice okrivljeni je 3. jula 2018. u Kolašinu sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja postupcima, svestan zabranjenosti radnji koje je preduzimao, hteo njihovo izvršenje i izvršio obljubu nad maloletnom J. S. Š.

Navodi se da je okrivljeni iskoristio njeno fizičko i psihičko stanje u kojem se ona nalazila zbog konzumiranja veće količine alkohola i energetskog pića, usled kog nije bila sposobna za otpor.

- Na način što je iz kafe bara, gde su oboje sa društvom boravili, poveo u pravcu njene kuće, i kada su došli do jedne stambene zgrade, uveo je u podrumsku prostoriju gde joj je, dok je oštećena plakala i pokušavala da pruži otpor gurajući ga od sebe, skinuo majicu, donji dio trenerke i donji veš. Nakon toga je uhvatio jednom rukom za njene obe ruke i tako je držeći obljubio. Kada je pustio oštećena je pala i tom prilikom zadobila lake telesne povrede - navodi se u optužnici.

Autor: Volim Podgoricu

#Bijelo Polje

#obljuba

#seksualno zlostavljanje