Srpski teniser savladao je teškog protivnika

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je svoj 1. meč nakon 2 meseca od osvajanja 9 titule na Australijan openu i ukupno 18-og Grend slem trofeja.

Na red je došao 1. turnir na šljaci i to Masters iz serije 1000 koji se održava u Monte Karlu, Đokovićevoj 2. kući posle Srbije.

Đoković - Sinera 2:0 (6:4, 6:2)!

Novakov protivnik bio je nezgodan Italijan Janik Sinera koji ima samo 19. godina, a već je 22. teniser sveta i sa pravom ga smatraju Novakovim naslednikom.

Ovo je bio 1. susret Đokovića i Sinera, koji nikada pre nisu igrali zajedno, ali se poznaju i zajedno su trenirali, pošto obojica imaju prebivalište u Monte Karlu.

Đoković je dobro počeo meč i poveo sa 1:0 u gemu, međutim Italijan je izjednačio, i ubrzo uzeo brejk, koji je Nole, na sreću, brzo vratio.

Đoković je inače poznat kao teniser koji najbrže uspeva da vrati izgubljen brejk, što je učinio i ovog puta.

Imao je Nole oscilacije tokom 1. seta, stabilizovao se i uzeo 4 gema, a onda dozvolio protivniku da pri rezultatu 5:2 produži set, tako što je osvojio gem za rezultat 5:3.

Foto: sportklub.rs

Ubacio je Srbin u 5-tu brzinu i uz još 1 izgubljen gem ipak uspeo da osvoji set za konačni rezultat od 1:0 (6:4).

Da je Italijanski teniser nova nada svetskog tenisa videlo se i u 2. setu kada je fantastično igrao i nije dozvolio najboljem teniseru sveta da lako osvoji gem.

Ovo je Đokovićev 445 meč na Masters turnirima, a turnir u Monte Karlu igra 13. put u karijeri. Od ukupno 4 finala, koliko je igrao, Monte Karlo je osvojio 2013. godine pobedom protiv Nadala u finalu sa 2:0 i 2015. godine pobedom nad Tomašom Berdihom sa 2:1 u setovima.

Italijanski teniser 2018. godine nije bio rangiran na svetskoj listi, dok je 2019. godine dospeo u prvih 100 najboljih tenisera sveta. Sada je već na 22. mestu i mnogi ga nazivaju Novim Noletom zbog sličnog stila igre koji ima Srbin.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#masters

#monte karlo

#novak djokovic

#turnir