Investitori sve više prihvataju bitkoin 🤗

Blumberg je u svom mesečnom izdanju izveštaja Izgledi kriptovaluta istakao da postepeno prihvatanje bitkoina utiče na ljude da podrže uspon kriptovaluta. Zbog prošlogodipnjih niskih prinosa na obveznice mnogi su počeli da ulažu u kriptovalute.

- Poslovica da novac ide tamo gde mu je bolje najbolje opisuje ono što vidimo kada kompanije podržavaju rast cene bitkoina. To ne mora da znači pad cene zlata, ali većina indikatora pokazuje promenu globalne plime novca ka novoj digitalnoj valuti kao rezervnoj aktivi - piše u izveštaju i dodaju:

- Bitkoinov odnos prema zlatu sličan je kao 2016, kada je najsjajniji metal dostigao blizu 1.400 dolara za uncu, a kriptovaluta je lansirana do svog maksimuma 2017. Ključna razlika ovoga puta je to što bitkoinu raste vrednost, a manje je spekulativan, zahvaljujući većem prihvatanju. Najveći svetski proizvođač električnih vozila po tržišnoj kapitalizaciji (Tesla) je objavivši kako će diverzifikovati deo sredstva u kriptovalutu omogućio bitkoinu da preskoči prag od 40.000 dolara.

U izveštaju se još govori o tome da analitički modeli pokazuju da se količina bitkoina na berzama smanjuje, što je suprotan trend u odnosu na tržište iz 2017. godine, kao i da bitkoinu sledi put sličan onome iz 2013. i 2017 pa bi mogao dostignuti cenu od čak 400.000 dolara.

Autor: redportal.rs

#Blumberg

#Zlato

#bitkoin

#vrednosti