Prvi turnir na šljaci

Najbolji teniseri belog sporta uveliko se pripremaju za Masters turnir u Monte Karlu, koji počinje u ponedeljak 12. aprila.

To će biti 1. turnir koji će se odigrati na šljaci ove sezone, a takođe i 1. susret velikih rivala Novaka Đokovića i Rafaela Nadala od Australijan opena u kome je srpski teniser osvojio 9. titulu, a španac ispao u četvrtfinalu.

U doba pandemije koronavirusa, velika je radost igrača što se turniri održavaju, iako uslovi za sve igrače nisu potpuno isti.

Naime, kako je Đoković rezident Monte Karla, imaće potpuno slobodno kretanje tokom turnira, van mečeva, dok teniseri koji dolaze u Kneževinu, među kojima je i Nadal, moraće da budu smešteni u hotel i neće moći da ga napuštaju.

Danil Medvedev i Aleksandar Zverev takođe će moći slobodno da se kreću.

Od mastrsa u Monte Karlu trebalo bi da stupi na snagu da vakcinisani teniseri ne moraju da budu u karantinu, a nakon odigranog turnira i, nadamo se pobede Đokovića, srpski teniser se vraća u Beograd na ATP turnir Serbia open koji će se održati od 19. do 25. aprila u teniskom centru Novak na Dorćolu.

Danas je osvanula vest da se odlaže Grend slem turnir Rolan Garos. Više o tome saznajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#masters

#monte karlo

#novak djokovic

#tenis

#turnir