Biće Sitiju teško u Nemačkoj

Fudbaleri Mančester sitija uspeli su na svom terenu da savladaju ekipu Dortmunda rezultatom 2:1. Siti je tako stekao minimalnu prednost pred revanš u Nemačkoj u okviru 1/4 finala Lige šampiona. Strelci za Siti su bili De Brujne i Foden, dok je gol za Dortmund postigao Rojs.

Prvo poluvreme pripalo je timu Pepa Gvardiole koji su igrali dobro i na poluvreme otišli sa 1:0. Moglo je biti drugačije posle greške golmana Edersona kada nije na vreme ispucao loptu. Imao je sreće golman Sitija da je sudija svirao faul, iako su mišljenja podeljena u vezi toga da li je prekršaja bilo.

Dortmund je u nastavku igrao bolje i rizičnije što im se isplatilo kada je Marko Rojs postigao gol. Radost gostiju nije dugo trajala jer je Foden u poslednjim minutima meča postigao gol za pobedu Sitija.

Gvardiola nije prošao 1/4 finale Lige šampiona od trenutka kada je došao u Siti, i čini se da se kao neko prokletstvo nadvilo nad nebesko plavima iz Mančestera. Mnogi su prognozirali da će ova sezona biti ta kada će Siti napraviti iskorak i umešati se za osvajanje Lige šampiona. Revanš meč je naredne nedelje u Nemačkoj, a Gvardiola neće imati lak zadatak.

Autor: redportal.rs

#de brujne

#dortmund

#foden

#liga sampiona

#mancester siti

#rojs