Policija će istražiti izveštaje medija da je određeni broj vladinih ministara učestvovao u ilegalnim zabavama

Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin zatražio je od policije da istraži izveštaje medija da je određeni broj vladinih ministara učestvovao u ilegalnim zabavama u restoranima i klubovima koji su tajno radili tokom perioda karantina.

- U vezi sa izveštajem TV kanala M6, zamolio sam policijskog prefekta Pariza da proveri tačnost tamo pruženih informacija. Ako se ispostavi da su istinite, učesnici i organizatori ilegalnih zabava treba da budu kažnjeni - napisao je ministar unutrašnjih poslova na Tviteru.

IZVOR: TW / @GDarmanin

Ranije je francuski TV kanal M6 prikazao restoran, gde su tajno, prema informacijama, posetioci i zaposleni bez medicinskih maski. Takođe su prikazani snimci sa tajne zabave u privatnom klubu, u kojoj učesnici takođe nisu imali maske. Jedan od njih je prošle nedelje posetio nekoliko restorana, gde je video "nekoliko ministara".

IZVOR: TW / @m6info

Izaslanica ministra u francuskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Marlen Šijapa rekla je u intervjuu za radio-stanicu Europe 1 da ministri i zamenici za takvo ponašanje "treba da budu kažnjeni novčanim kaznama".

Za prvo takvo kršenje mera karantina predviđena je novčana kazna od 135 evra, a za tri takva kršenja - do 3.700 evra. Pored toga, ministar koji je prekršio ograničenja može izgubiti svoju funkciju.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#ilegalno

#ministri

#žurke