Meštani kažu da brod ne bi bio odsukan bez njihovog sugrađanina 🤣😎

GRADIŠKA: Veliki brodski kontejner dug 12 metara sa broda Ever Given kompanije Evergreen nalazi se u Mačkovcu, prema pisanju portala Moja Srpska.info. Pre mesec dana pčelar Saša Tomić kupio je rashodovani kontejner koji je godinama pripadao velikom teretnom brodu Ever Given, poznatom po nedavno okončanom incidentu u kanalu Suec.

Brod Ever Given bio je popreko nasukan 5 dana u jednom od najprometnijih trgovačkih pomorskih puteva, te je oko 300 brodova čekalo s obe strane kanala na prolazak.

Tomić je za Moja Srpska.info rekao:

Moji prijatelji kažu da Evergreen još ne bi bio odsukan da nisam kupio ovaj teški kontejner i da ga nisam rasteretio. Inače kontejner će mi biti ostava za alat i košnice, radionica, mesto za odmor... Velika je slučajnost da je kontejner sa logom čuvenog broda završio upravo ovde kod mene u Mačkovcu.

Kontejner Evergreen nalazi se pored veoma frekventnog šetališta, pa brojni ljubitelji prirode zastaju i fotografišu ovaj objekat, koji je stacioniran samo 5 kilometara od Gradiške.

Nakon plovidbe merene milionima milja sad je u pčelinjaku i služiće u sasvim druge svrhe.

Zanimljivo je da je kontejner napravljen daleke 1984. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, što se može videti na pločici sa osnovnim podacima.

Autor: B. Grgić / redportal.rs

#Evergreen

#Gradiška

#Mačkovac

#Saša Tomić

#brod

#kontejner