Iz ruske ambasade u Rimu još uvek nema detaljnijih reakcija

Oficir italijanske mornarice uhapšen je u trenutku dok je predavao tajne dokumente ruskom vojnom atašeu, navodi se u saopštenju italijanske policije.

Muškarac je zaustavljen od strane vojne policije i uhapšen pod sumnjom za ozbiljna krivična dela povezana sa špijunažum i ugrožavanjem državne bezbednosti.

Ruski ambasador u Italiji Sergej Razov pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova u Rimu na razgovor povodom ovog događaja, dok se za ruskog vojnog atašea očekuje da bude proteran iz Italije.

Specijalna jedinica italijanske policije navodi da je italijanski oficir uhapšen odmah po predaji dokumenata u čiju je zamenu dobio izvesnu količinu novca.

Ruska ambasada je potvrdila umešanost vojnog atašea, ali je rekla da bi bilo kakvi dalji komentari bili neumesni, kao i da se nada da ovaj incident neće da pokvari odnose između Rusije i Italije.

Italijanski mediji prenose da su se u dokumentima nalazili tajni podaci NATO alijanse, što bi značilo da je većem broju država ugrožena nacionalna bezbednost.

Autor: redportal.rs

#Italija

#rusija

#skandal

#Špijun

#špijunaža