Očekivano

Nakon 9 godina Srbija će biti domaćin ATP turnira iz serije 250!

Serbia open održaće se od 19. do 25. aprila u Beogradu i ugostiće neke od najboljih tenisera sveta i zvučnih imena.

Ono što je obradovalo mnoge ljubitelje tenisa je da će i Novak Đoković biti učesnik turnira, a kako prenosi Blic, njegov mlađi brat Đorđe Đoković, koji je direktor turnira, najavio je da će se turnir odigrati bez prisustva publike i uz ograničen broj medija:

- Ponosni smo na to što je Beograd ponovo domaćin ATP turnira serije 250. Serbia open biće organizovan u skladu sa svim epidemiološkim pravilima i merama koje je propisala Vlada Republike Srbije i koje je ATP definisao, a sigurni smo da će pokazati da su Srbija, glavni grad i mi kao organizatori pouzdan partner ATP tura. Iako će se turnir igrati bez prisustva publike, sve ljubitelje sporta i tenisa očekuje jedinstveno iskustvo. Mečevi će biti prenošeni na RTS-u i kanalima Arena sporta, a verujemo da će čitave porodice, od najmlađih do najstarijih članova, uživati u sjajnim mečevima - izjavio je Đorđe Đoković.

Beograd će dočekati čak 12 tenisera iz Top 35 najboljih igrača sveta. Među njima su Dominik Tim (Austrija) koji je 4. na svetu, Mateo Beretini (Italija) 10. igrač sveta, Gael Monfis (Francuska) koji je trenutno 14. na svetu, kao i Borna Ćorić (Hrvatska) i Atslan Karasev (Rusija), 24. i 27. igrači sveta.

Od srpskih tenisera igraće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Vajld karte su dobili Viktor Troicki, Nikola Milojević i Danilo Petrović.

Foto: starsportphoto

Direktor turnira je otkrio i planove za naredni period:

- U planu nam je da narednih godina Beograd konstantno bude na mapi ATP turnira i da nakon uspešne organizacije predviđenog broja turnira serije 250 Serbia open izraste u turnir serije 500. Koristim priliku da obradujemo i naše ljubitelje ženskog tenisa i najavim da nas nakon završetka ATP turnira očekuje organizacija VTA turnira serije 250 - potvrdio je Đoković.

Ono što je važno je da će turnir imati i humanitarni značaj, jer će se za svaki as donirati određena suma za humanitarne svrhe preko Fondacije Novak Ðoković i projekat Putem šampiona.

Nedelju dana pre Serbia opena biće organizovan čelindžer iz serija 125 na istom mestu, dok će se ženski VTA turnir iz serije 250 odigrati od 22. maja, kao i čelindžer 22. jula u konkurenciji dama.

Više o tome možete pročitati u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Srbija

#beograd

#novak djokovic

#serbia open

#turnir