Područja visokog rizika uključuju Istanbul, Ankaru, Antaliju i Izmir

Većina provincija u Turskoj ponovo će uvesti policijski čas za vikend, najavio je predsednik Tajip Erdogan nakon sastanka vlade.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u zemlji je u subotu otkriven 30.021 slučaj COVID-19, što je bio najveći broj od početka decembra.

- Porast broja smrtnih slučajeva od koronavirusa primorao nas je da preispitamo postojeće mere bezbednosti. Pedeset i osam provincija, u kojima živi 80% stanovništva naše zemlje, ponovo su postale područja visokog rizika. Oni ponovo uvode policijski čas u subotu i nedelju. Trenutni policijski čas je od 21:00 do 05:00 radnim danima i održava se u celoj zemlji - rekao je Erdogan.

Područja visokog rizika uključuju Istanbul, Ankaru, Antaliju i Izmir. Samo nekoliko provincija na jugoistoku zemlje ostaje u zoni srednjeg i niskog rizika.

Erdogan je dodao da kafići i restorani mogu da rade samo za poneti tokom policijskog časa, dok bi u ostalom vremenu trebali primiti najviše polovinu posetilaca u odnosnu na svoje kapacitetea Regioni Turske podeljeni su u 4 kategorije: nizak, srednji, visok i vrlo visok rizik za širenje koronavirusa.

Od 1. marta, u prva 2, policijski čas vikendom je potpuno ukinut, u prva 3 kafići i restorana koji su bili zatvoreni od kraja novembra otvoreni su i dozvoljeno im je da primaju kupce od 07:00 do 19: 00, pod uslovom da stopa popunjenosti nije veća od 50 procenata.

Autor: redportal.rs

#Tajip Erdogan

#Truska

#policijski cas