Objava na Tviteru pokrenula eksploziju reakcija

Na sednici Skupštine Crne Gore 26. marta, ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rekao je za Srebrenicu da je "okarakterisana kao genocid na osnovu stava Haškog tribunala koji je kompromitovan jer je prikrio dokaze o zločinima nad Srbima na Kosovu".

Ovo je pokrenulo niz reakcija, a jedna od najupečatljivijih je bila reakcija ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici koja je pozvala Vladu Crne Gore da "nedvosmisleno osudi masakr i nazove ga onakvim kakav je bio - genocid".

IZVOR: TW / @USEmbassyMNE

Danas je još veću lavinu reakcija na društvenim mrežama pokrenuo potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je na Tviteru napisao da se u Srebrenici dogodio genocid i "ko ovo ne razume, nije mu mesto na državnim funkcijama".

IZVOR: TW / @DritanAbazović

Za manje od 2 sata, ovaj tvit je skupio više od 200 komentara i 120 citiranih tvitova što govori o lavini reakcija koju je pokrenuo Dritan Abazović.

Reakcije su podeljene, od onih koji pozdravljaju ovakvu izjavu Dritana Abazovića, do onih koji je apsolutno osuđuju i koji govore o zločinima u Kravici i Bratuncu koji su prethodili dešavanjima u Srebrenici.

Ostaje da vidimo kakav će uticaj stavovi o ovoj temi imati na rad Vlade Crne Gore, pa čak i na njen sastav.

Autor: redportal.rs

#Američka ambasada u Podgorici

#Dritan Abazović

#Haški Tribunal

#srebrenica

#vlada crne gore

#vladimir leposavić