Golgeter je ušao u istoriju srpskog fudbala

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović ušao je u anale srpskog fudbala kada je u meču protiv Portugala oborio rekord i postao najbolji strelac u istoriji srpskog fudbala!

On je upisao svoj 39. gol u dresu reprezentacije i tako nadmašio Stjepana Bobeka i rekord dug čak 65 godina!

Poslušajte njegovu izjavu nakon oborenog rekorda u kojoj su ga emocije savladale:

IZVOR: YT / Sport Klub

Mitrovićev početak fenomenalne reprezentativne karijere desio se u meču protiv Hrvatske 2013. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada je postignutim golom izjednačio rezultat na 1:1 protiv neugodnih komšija. Pogledajte 1. gol Mitra u dresu Srbije:

IZVOR: YT / markogiove

Na 2. gol Mitrović je čekao skoro 3 godine i 2016. u prijateljskom meču protiv Francuske postigao je gol i ublažio poraz Orlova rezultatom 2:1.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. pokazalo se da su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović odličan tandem, kada su zajedničkom akcijom u 2 navrata doneli Srbiji 2 gola i pobedu protiv Austrije u oktobru 2016. godine.

IZVOR: YT / Boza992

Upisao se Mitrović u strelce na Mundijalu 2018. godine u utakmici protiv Švajcarske. On je u 5. minutu igre Srbiji doneo prednost od 1:0! Srbija je taj meč završila porazom od 1:2. Pogledajte gol:

IZVOR: YT / RTS Sajt - Zvanični kanal 

Obeležio je i istorijsku 1. utakmicu reprezentacija Srbije i Crne Gore. Bio je strelac oba gola u Podgorici. Motivacija za golove bile su izjave Sokolova da imaju leka za njega.

IZVOR: YT / TUDN USA

Pre samo nekoliko dana, u meču protiv Irske Mitrović je ušao na teren sa klupe u 2. poluvremenu i postigao 2 fantastična gola koja su Srbiji donela prva 3 boda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

IZVOR: YT / Sport Klub

Bravo, Mitre! 💪💪💪

Autor: redportal.rs

#Golovi

#Srbija

#aleksandar mitrovic

#fudbal

#rekord

#reprezentacija