Još jedna neizvesna završnica crno-belih

Košarkaški klub Partizan ove sezone igra ubedljivo najlošije u istoriji kluba.

Kako su partizanovci navikli da njihov klub redom pobeđuje protivnike i bori se ne samo za plej-of regionalnog takmičenja, već za finale ABA lige, ove sezone to nije slučaj.

Partizan je 2. pobedom u 2021. godini verovatno obezbedio opstanak u ligi.

U utakmici protiv neugodnog protivnika Mege crno-beli su uspeli da vežu 2. trijumf za redom i tako ostvare tek 9. pobedu, pored 13 upisanih poraza. Mega je doživela 9. poraz, pored 14 pobeda.

Mega Soccerbet - Partizan Nis 88:98 (23:30, 32:23, 15:22, 18:23).

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

U ekipi Partizana najraspoloženiji je bio Jaramaz sa 22 poena i 6 asistencija, zatim Dangubić sa 20 poena, Uroš Trifunović 11, Vil Mozli 11 poena i 7 skokova, Rašon Tomas je ostvario dabl-dabl sa 10 poena i 12 skokova.

Megu je predvodio Petrušev sa 21 poenom i 9 skokova, Smit je stao na 18 poena i 8 asistencija, a Simonović 14 poena i 6 skokova. 

Kako je utakmica protiv Mege bila napeta, puna preokreta i velikog broja koševa, svoje utiske podelili su i treneri timova Aleksandar Matović i Vlada Jovanović:

- Rekli smo u najavi da očekujemo trkačku utakmicu sa borbom za skok. Takvu smo utakmicu i imali. I jedni i drugi su imali neke dobre minute. Možda je to normalnije za mlađi tim, ali smo u ovom momentu našli način kako da pobedimo - rekao je Aleksandar Matović, trener Partizana.

Trener Mege imao je šta da kaže nakon pretrpljenog poraza svoje ekipe:

- Rekao bih da je bila jako dobra utakmica, interesantna za gledanje. Ne bih rekao da je krajnji rezultat odraz igre oba tima. Ono čega sam se pribojavao, to se i ostvarilo. U delovima utakmice kada smo uspeli da iskontrolišemo njihov skok u napadu, kontranapad i da u isto vreme kontrolišemo naš napad i ne gubimo lopte, imali smo jako dobru utakmicu. Izgubili smo posle ritam, nismo uspeli da ispostavimo odbrane, igrači koji nose igru, ušli su previše brzo u faulove. Čestitam ekipi na dobroj utakmici - rekao je Vlada Jovanović.

Crno-beli sada zauzimaju 7. mesto na tabeli ABA lige i 4 kola pre kraja regularnog dela imaju 3 pobede više od Borca koji je na 11. mestu.

Partizan narednog vikenda dočekuje Krku, dok Mega ide na gostovanje ekipe Budućnosti.

U nastavku pogledajte najbolje momente meča:

IZVOR: YT / ABA liga j.t.d.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#Kosarka

#kk mega

#kk partizan

#pobeda partizana

#utakmica