Počinili nekoliko krivičnih dela

LAKTAŠI: Policijski službenici Policijske stanice Laktaši uhapsili su u subotu 2 maloletna lica zbog osnova sumnje da su počinila krivična dela "sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje" i "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", kao i zbog počinjenog prekršaja "tuča i fizički napad" iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, preneo je portal Banjaluka.com.

U Policijskoj upravi Banjaluka su pojasnili:

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Karađorđeva u Laktašima uočili 2 lica koja se tuku. Policijski službenici su izdali zakonito naređenje licima da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se lica oglušila, te su počela da vređaju policijske službenike. Potom je jedno nepoznato lice napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca nogama u predelu tela, nakon čega je lišen slobode.

Dodali su da je u toku hapšenja policiji prišlo drugo nepoznato lice koje je fizički napalo policijskog službenika, zadavši mu više udaraca pesnicama u predelu glave i tela, nakon čega je pobeglo sa lica mesta.

KAMENJEM NA POLICIJSKU STANICU I POLICAJCE

U PU Banjaluka dalje navode:

Potom je došlo ispred Policijske stanice Laktaši, noseći 2 kamena u ruci, te je jedan kamen bacilo u pravcu zgrade policijske stanice, kojom prilikom je došlo do oštećenja vanjskog zida zgrade, a drugi kamen prema policijskim službenicima, nakon čega je lišeno slobode. Lica su alko-testirana, kojom prilikom je utvrđeno kod jednog maloletnog lica 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kod drugog maloletnog lica 1,18 g/kg alkohola u organizmu. Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je kod oba lica utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu.

Istakli su da je o svemu je obavešten dežurni tužilac za maloletnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gorenavedenim krivičnim delima, te da se protiv maloletnih lica dostavi izveštaj u redovnoj proceduri. Obavešten je i Centar za socijalni rad Laktaši.

Autor: Marija Grbić / redportal.rs

#Laktaši

#kamenovanje

#maloletnici

#policajci

#policijska stanica