Znak: Vodolija, podznak: Jarac

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Jarac je treći znak zemljane trojke, po kvalitetu je kardinalan, njegova vladajuća planeta je Saturn.

Osobe u znaku Jarca odlikuje jak karakter, principijelnost, odlučnost, vrednoća, pouzdanost, ali i tvrdoglavost, džangrizavost, krutost, i sklonost ka "šefovanju".

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Vodoliji i sa podznakom u Jarcu je ono što bismo nazvali umerenim pobunjenikom. Buntovno vodolijsko Sunce se najbolje oseća kada je slobodno i prkosno, ali jarčevski ascendent voli da tu pobunu vrši temeljno i odgovorno. Dok na prvu loptu ovo može delovati kao kontradiktornost, u stvarnosti je svaka pobuna koja nije u sebi sadržavala osećaj za red i smisao, bila osuđena na propast. Ovo je, dakle, osoba koja voli da korača sama, ali da su putevi kojima ona ide pametno i smisleno izabrani.

Negativna strana svakako podrazumeva određenu dozu emotivne hladnoće: Jarčevima i Vodolijama vlada hladni Saturn, Vodolijama pride i distancirani Uran. Ovo, dakle, nisu osobe koje lako ispoljavaju svoje emocije, štaviše, verovatno će bežati od tih situacija čim im se ukaže prilika ili će tražiti neka okolna sredstva kako bi se kroz njih izrazili. Vodolijski nezavisni duh i ponos, spojen sa Jarčevskom disciplinom i ambicijom, može doneti ili hladnog, a pravičnog šefa ili osobu koja nema trunke empatije za probleme svojih podređenih, jer, zaboga, on sve može da uradi sam. Kada je ova osoba u situaciji da joj se naređuje, mora naučiti da to shvata na racionalan i profesionalan način, i da svoja ubeđenja o tome kako je jedini ispravni put - njegov put, ostavi po strani ili da ih praktičnije i pažljivije implementira u svoj posao.

Poznate osobe sa ovom astrološkom kombinacijom su: Kristijano Ronaldo, Žoze Murinjo, Pol Njumen, Džejms Džojs.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija