Srbija konačno pobedila na startu kvalifikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Republike Irske rezultatom 3:2 na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine u Kataru. Srbija je do pobede stigla posle preokreta i tako zabeležila pobedu na startu kvalifikacija za neko veliko takmičenje posle 11 godina. Novi selektor reprezentacije Stojković je tako prvi selektor posle Radomira Antića kome je to pošlo za rukom.

Selektor je malo iznenadio javnost sa startnih 11, ali po svemu sudeći jasan plan postoji jer Srbiju već u subotu očekuje teška utakmica sa Portugalom. Srbija je dobro otvorila meč, imala dominaciju na sredini terena, a Dušan Tadić je lažnjacima pravio dar mar na desnom boku. Nažalost posle prvog napada Irske primili smo gol, ali naši momci duhom nisu klonuli.

Kapiten Tadić je pokazao kakvu fudbalsku magiju poseduje i sjajnom asistencijom je Vlahovića doveo u priliku koju je mladi napadač Fiorentine sjajno iskoristio. Na poluvremenu je Kostić ušao u igru, a ubrzo potom i Aleksandar Mitrović. Tada je Srbija zapucala sa svih strana, a Mitrović je u stilu Maradone lobovao golmana Irske i doveo Srbiju u prednost.

Nije prošlo mnogo a Mitrović je postigao novi gol koji je značio mirniji period za naše momke. Nažalost, primili smo novi gol u završnici meča posle jedne nesmotrene reakcije defanzive, ali nas to nije mnogo koštalo. Bitno je da je Srbija konačno počela kvalifikacije pobedom! Piksi je tako na svom debiju doneo 3 boda Srbiji i postao prvi selektor posle Antića kome je to pošlo za rukom na startu kvalifikacija.

IZVOR: YT / Sport Klub

Selektora može da raduje odlična igra Milenkovića i Pavlovića, ali i solidan debi Uroša Račića. Milan Gajić je još jedan momak koji je dobro odradio posao i na koga će selektor sigurno računati u narednom periodu. Tadić je kapitenski odigrao utakmicu, a Vlahović kao da ima 50 nastupa za reprezentaciju.

O Aleksandru Mitroviću ne treba trošiti reči.

Srbija naredni meč igra protiv Portugala 27. marta na stadionu Rajko Mitić.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#antic

#gajic

#kostic

#mitrovic

#piksi

#racic

#severna irska

#tadic

#vlahovic