U NATO agresiji stradalo je 126 dece, PROČITAJTE SPISAK IMENA 😔

Na današnji dan pre 22 godine počela je NATO agresija na SR Jugoslaviju. Pod bombama su nestajale kuće, poslovni objekti, mostovi, putevi, ali najtragičnije od svega - ljudski životi. 😥 Neki od njih danas bi bili deke i bake, neki ostvareni porodični ljudi, a neki bi danas bili u najlepšoj mladosti. Jer oni su tada bili samo nedužna deca. 😔 Ubijeno ih je 126.

Među njima javnost je najviše upoznata sa imenom Milice Rakić, 3-godišnje devojčice koja je izgubila život u Batajnici na noši u kupatilu. Majka ju je ostavila samo na nekoliko sekundi. Spomen-obeležje ovoj devojčici, simbolu stradanja pod NATO agresijom, postavljeno je u Tašmajdanskom parku. Njena bista na Spomeniku deci-žrtvama agresije 2 puta bila je meta nepoznatih vandala.

Da je živa, Bojana Tošović bi danas imala 22 godine. Bojana je kao 11-mesečna beba bila najmlađa žrtva NATO agresije. 😥 Poginula je zajedno sa svojim ocem u Merdaru 11. aprila. Prazninu u srcu njene majke majke Marije koliko-toliko nadomestila je njena sestra Anđelka. Anđelka je tada bio u Marijinom stomaku.

Da je živ, Marko Simić bi danas imao 24 godine. Stradao je u očevom naručju u Novom Pazaru. Samo nekoliko dana pre kobnog događaja proslavio je svoj rođendan.

Foto: Blic/Privatna arhiva

Da je živa, Dajana Pavlović imala bi 27 godina. Da je živ, njen brat Stefan imao bi 30 godina. Oboje su sa svojim ocem tragično stradali od NATO projektila u porodičnoj vikendici u Ralji. Uz teške posledice, preživela je samo majka Branislava. Ovo je bila jedna od najvećih porodičnih tragedija pod NATO agresijom.

Da je živa, Dragana Dimić danas bi imala 26 godina. Stradala je u aprilskoj noći u Starom Gracku od kasetne bombe koja je probila tavanicu i pala na njen krevet. Otac Siniša njeno obezglavljeno telo nosio je do prištinske bolnice. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Foto: true 112c/ true 112c

- Geografski gledano po mestu stradanja, najviše dece je stradalo na području Kosova i Metohije i to njih 89, zatim na području srednje Srbije njih 17 dok je na području Crne Gore ubijeno 5 dece - stoji na Fejsbuk straniciКосовска Митровица - Kosovska Mitrovica. U ovoj objavi mogu se pročitati imena i starosna dob svih 126 dece-žrtava. 😥

IZVOR: YT / Косовска Митровица - Kosovska Mitrovica

Autor: redportal.rs