Želja mi je da budemo organizovana ekipa na terenu! 😎

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje se igra naredne godine, a domaćin je Katar. Tim povodom selektor Dragan Stojković Piksi je održao konferenciju za medije, gde je odgovarao na pitanja novinara.

Poslednjih dana se dosta priča o dolasku fudbalera na okupljanje zbog situacije sa koronavirusom i merama država Evrope. Selektor veruje da neće biti problema i da će svi igrači uspeti da dođu.

Glavna preokupacija novog selektora reprezentacije je igra našeg nacionalnog tima. Piksi je rekao da se igra protiv Škotske ne sme ponoviti i da se njegov tim fokusira na sebe. Želja selektora je da Srbija izgleda organizovano na terenu i da svako zna svoju ulogu u timu.

Novi kapiten reprezentacije je poznat selektoru, a to će javnosti reći posle okupljanja reprezentativaca, jer mu je želja da prvo njima saopšti odluku o kapitenu, ali i zameniku kapitena. Selektor je pohvalio dobre forme pojedinih igrača i najavio da bi i on voleo da gleda u napadu Mitrovića, Jovića i Vlahovića, ali da će se videti koliko je to realno izvodljivo.

Pažnju javnosti privlače neke nadobudne izjave fudbalera, a Piksi je na to rekao da će lično nadobudne ispratiti na aerodrom. Vlahovića je pohvalio i savetovao da manje gleda Instagram. 😂

Srbija kvalifikacije počinje 24. marta utakmicom sa Irskom, dok će 27. marta u Beograd gostovati Portugal. Poslednju utakmicu u ovom terminu kvalifikacija Srbija igra u Azerbejdžanu 30. marta. Selektor kaže da on uvek ide na maksimalan broj bodova.

Autor: redportal.rs

#Irska

#Portugal

#Srbija

#azerbejdzan

#katar

#kvalifikacije

#svetsko prvenstvo