Zvezda sezonu završava u prvih 50 klubova Evrope

Crvena zvezda je svojim rezultatima u evropskim takmičenjima u prethodne 4 godine drastično popravila koeficijent na UEFA listi. Kako sada stvari stoje, Zvezda će naredne sezone sve do plej-of u kvalifikacijama za Ligu šampiona biti nosilac na žrebu i dobijaće lakše protivnike! Naravno ukoliko odbrani titulu šampiona Srbije.

Rezultati 1/8 finala Lige Evrope su išli na ruku Zvezdi. Rendžers je na svom terenu izgubio od Slavije Prag i tako pogurao Zvezdu u šešir nosioca.

IZVOR: TW / @Playtony_rsb

Koliko je ovo važna vest za sve u klubu iz Ljutice Bogdana govori činjenica da Zvezda mnogo lakše nego ranijih godina može i do Lige Evrope. Jer svi učesnici plej-ofa za Ligu šampiona su automatski obezbedili mesto u Ligi Evrope. Tako da je Zvezdi potrebno da u prva 3 kola kvalifikacija pobedi slabije protivnike i obezbedi nastup u Evropi.

Naredna godina je za Zvezdu važna, jer dobri rezultatima može dodatno da poboljša svoj koeficijent. Razlog je taj što se Zvezdi iz obračuna briše godina kada je osvojen samo 1.5 bod. Zvezda taj rezultat može da nadmaši već u kvalifikacijama, a ako se ponovo plasira u neko evropsko takmičenje koeficijent će drastično porasti.

Još jedna velika stvar za sve u klubu je ta da će Zvezda sezonu završiti u prvih 50 klubova Evrope!

IZVOR: TW / @Playtony_rsb

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#crvena zvezda

#koeficijent

#kvalifikacije

#liga sampiona

#uefa

#zvezda