Divna Milošević (23) uhapšena je u utorak u Bečeju zbog sumnje da je pre više od dva meseca ubila svoju majku Danicu Milošević (59).

Kako su nezvanično saznali mediji iz izvora bliskog istrazi, sumnja se da je ona još sredinom januara, posle kraće svađe, rukama i nogama pretukla majku i usmrtila je, a zatim je bacila u šaht i zatrpala ciglama i peskom. Policija je beživotno telo pronašla u utorak ujutru u Ulici Doža Đerđa i odmah uhapsila osumnjičenu, koja je na saslušanju navodno priznala zločin.

Foto: BETA/DRAGAN GOJIĆ, TANJUG/JAROSLAV PAP, DRUŠTVENE MREŽE

Klupko je počelo da se odmotava kada je Daničina druga ćerka Monika Čuvar koja živi u Leskovcu, prijavila policiji da već danima ne uspeva majku da dobije na telefon. Ona je prijavila majčin nestanak, a na svom fejsbuk-profilu podelila je fotografiju Danice uz apel da joj se jave svi koji su je videli.

Moja mama je nestala pre mesec i po u Bečeju i od tada joj se gubi svaki trag. Zove se Danica Milošević. Ako je neko vidi ili ima neku informaciju, nek se javi na broj 06117.... ili bečejskoj policiji, molim vas. Šaljite ovaj post da vidi što više ljudi, da je što pre nađemo - napisala je Monika.

Foto: Informer

OSEĆAO SE NEPRIJATAN MIRIS

Uglavnom je bila u kući, zaista se retko pojavljivala na ulici - kaže nam Jovana Hajradinoski (na slici), uz napomenu da su i ona i deda Ivica, a i ostale komšije, danima osećali neprijatan miris, ali niko od njih nije posumnjao u ubistvo. - Ko je mogao ovako nešto da pretpostavi? Osetio se užasan smrad iz šahta. Rekla sam dedi, ali smo pomislili da je uginula mačka ili neka druga životinja. Zaista smo u šoku.

Ona kaže i da je sestru Divnu zvala više puta, poslednji put 1. marta.

Bila je drska prema meni, više puta sam je pitala gde je majka, a ona mi je govorila da je otišla sa drugim čovekom da živi u selu Bašaid kod Kikinde - usplahirenim glasom ispričala je Monika, uz napomenu da ne može da poveruje da je njena sestra mogla da učini nešto ovako strašno.

Sve joj je to bilo sumnjivo, naročito kada je videla da je njena sestra izbrisala sve društvene mreže. Kako nije imala nikakve informacije o majci, ona je odlučila da se obrati policiji.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, Divna, koja je sestri negirala zločin i ubeđivala je da ju je majka napustila i otišla da živi sa drugim čovekom, na saslušanju u policijskoj stanici u Bečeju, navodno je priznala ubistvo majke.

Imam malo dete, nema ko da ga čuva, ali krećem za Srbobran kod oca, moji su znate, živeli razdvojeno, pa ću odatle u Bečej - rekla je u utorak u telefonskom razgovoru Monika.

Policijskim inspektorima, koji su od momenta kada je ona prijavila nestanak majke Danice, pre više od mesec dana, intenzivno radili na slučaju, od samog početka bilo je sumnjivo što je Divna koristila majčinu platnu karticu, a to je pravdala tako što joj je majka navodno, odobrila da je povremeno koristi, jer je grizla savest što se udala i otišla da živi sa drugim čovekom.

Žitelji mirne varoši na Tisi užasnuti su pričom koja je isplivala u javnost, a oni koji su poznavali porodicu Milošević, kažu da ne mogu da veruju da je Divna svirepo ubila svoju majku.

Komšije takođe nisu primetile ni čule da su majka i ćerka imale neke svađe i sukobe, pa je vest o ubistvu svima i dalje prilično zagonetna.

BILA JE DIVNA ŽENA

Pričao sam često sa njom, bila je divna žena. Nije zaslužila da joj ćerka ovako nešto uradi - kaže komšija Ivica, iz kuće pored Daničine i Divnine, uz napomenu da su majka i ćerka u Bečeju živele tri godine, a rodom su iz Vrbasa.

Autor: Novosti.rs

#Bečej

#UBISTVO

#ubila majku