Doktor nikad neće zaboraviti zvuk jadne životinje koja udiše poslednje dahe 😢

Poznato je da slon ima jako dobru inteligenciju i pamćenje, ali ova priča dokazuje da oni imaju i osećanja.

U šumi Tajlanda u ozbiljnim zdravstvenim uslovima pronađen je divlji slon po imenu Plai Tang. Jadnoj životinji dijagnostikovana je fatalna tripanosomijaza, vrsta bolesti spavanja. Patio je od otoka vrata i stomaka, gubitka apetita i imao je povišenu temperaturu. Njegova bolest bila je toliko teška da slon više nije mogao da živi bez posebnog medicinskog tretmana.

Foto: starbiz/starbiz

Obolelu životinju pronašao je lekar Patarapol iz Odeljenja za zaštitu nacionalnih parkova dok je patrolirao šumom. Prema rečima lekara, primetio je jadnog slona koji očajno leži na zemlji, čekajući da se njegov život završi. Lekar ga je odmah odveo u Organizaciju šumarske industrije koja se nalazi u obližnjoj provinciji na lečenje. Zahvaljujući brizi lekara, Plai Thang je uspeo da se oporavi nakon mesec dana i malo kasnije je vraćen u svoju šumu.

Tek 12 godina nakon incidenta, Plai Tang je ponovo susreo svog spasioca, dr Patarapola. Bio je to dirljiv trenutak za oboje, a slon je ispružio surlu da dodirne lekara. Inače divlji i agresivan slon se držao dalje od ljudi i te je činjenica da je pokušao da dodirne lekara dirnula srca ljubitelja životinja.

Foto: starbiz/starbiz

Dr Patarapol kaže da nikada neće zaboraviti jedinstveni zvuk jadne životinje koja udiše poslednje dahe. Takođe, rekao je da mu je drago da ponovo vidi Plai Tanga i da zna da je još uvek zdrav i siguran.

Autor: redportal.rs

#Plai Tang

#Tajland

#slon

#veterinar