Uvredljivi komentari na mrežama pojavili se nakon objavljivanja pesme CRNA GORA JE MOJ DOM

Nakon što je objavila pesmu Crna Gora je moj dom, Jadranka Barjaktarević je na društvenim mrežama dobila salve negativnih komentara. Komentari su bili intezivirani i činjenicom da se pesma pojavila neposredno pred lokalne izbore u Nikšiću.

IZVOR: YT / Džep sa tajnama

Ovi komentari su u velikoj sprezi bili i u vezi sa događajima iz avgusta kada je popularna pevačica neposredno pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori na mitingu DPS-a otpevala "ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije":

IZVOR: YT / Volem Dapstep

Ovim povodom Jadranka je za NovuS rekla da u njenom nastupu "nije bilo nikakve namere da nekog uvredi" i da je emocija koju je te noći iskazivala bila "isključivo pozitivna".

Za razliku od prošlog puta, Jadranka je ovoga puta rešila da tuži lice koje joj je pretilo putem društvenih mreža.

- U skladu sa tim, podgorička policija je lišila slobode lice koje je uputilo Jadranki Barjaktarović reči uvredljive sadržine - saopštili su iz Uprave policije, a prenosi portal Volim Podgoricu.

Kako su naveli, on je je priveden Sudu za prekršaje zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru, (drsko ponašanje i pretnja).

- J. B. je podnela prijavu u kojoj je navela da da su joj na jednoj društvenoj mreži upućene reči uvredljive sadržine. Pripadnici Centra bezbednosti Podgorica su o prijavi upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u navedenim objavama nema elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti - naveli su u saopštenju. 

Dodali su da preduzimajući dalje mere i radnje iz  nadležnosti policije  pronađen je F. J. (22) koje je korisnik naloga na društvenoj mreži gde su postavljene objave sporne sadržine.

- F. J. je danas privedeno u službene prostorije CB Podgorica i uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skraćenom postupku privedeno Sudu za prekršaje u Podgorici zbog počinjenih prekršaja Zakona o javnom redu i miru a na štetu J. B. - zaključili su u saopštenju.

Autor: Volim Podgoricu / redportal.rs

#Crna Gora je moj dom

#Ne može nam niko ništa

#jadranka barjaktarević

#jači smo od Srbije

#pretnje na mrežama