Ugostitelji se našli u nebranom grožđu

Ugostitelji iz Čačka ogorčeni zbog mera  koje je juče doneo Krizni štab Vlade Republike Srbije danas protestuju ispred Gradske uprave u 10, da bi u 12 č svi zajedno otvorili svoje kafane, kafiće i restorane.

- Ja sam danas zvao prvo Ministarstvo zdravlja, oni su me uputili na Ministarstvo turizma kako bi mi objasnili zašto ne može da radi šalterska prodaja i dostava, jer prema informacijama koje imam od kolega iz Beograda i Novog Sada, tamo je to moguće - naveo je Dragan Đačić za ozonpres.net.

Foto: Printscreen YouTube/RSFranceIDF

- Da li je neko dobio zvanično, pismenim putem obaveštenje da ne sme sutra da radi - nije! - rekao je jedan od njih. - Ukoliko ih na taj način nisu informisali o novim merama onda ne mogu ni da traže plaćanje poreza - ocenio je on i naglasio da Čačak nije kritičan po broju novoinficiranih koronavirusom, te da treba pokušati izboriti se za rad.

Jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta kaže da u Javnim preduzećima ima najviše zaraženih, a ona rade i zaposleni u njima primaju punu platu svakog meseca. Oni takođe pitaju kako ne mogu da rade kafići u kojima ima 30 mesta, a marketi poput mogu, a tamo se okupi i do 300 ljudi u isto vreme. Zato su njih 230, koliko broji ova Viber grupa, najavili za protest u 10 časova, a potom i otvaranje svojih lokala. Ugostitelj i se organizuju i preko ostalih društvenih mreža.

Autor: Ucentar.rs / ozonpres.net / redportal.rs

#kafane

#otvaranje

#Čačak