U poruci poručio da mu šefovi ne dolaze na sahranu, pa izneo ozbiljne optužbe!

Kolege policajca Mehmeta Ali Buluta pronašle su njegovo telo kada su otišle ​​u njegov stan da ga posete nakon što se nije pojavio na poslu i zbog toga što mu je telefon bio isključen.

- Sigurno je najbolje da vređate svoje osoblje, pretite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate da su lažovi - rekao je Bulut u rukom napisanoj belešci:

- Svaki čovek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te reči.

Predsednikov telohranitelj citirao je 2 osobe sa inicijalima C.B. i A.O, rekavši:

- Voleo bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su.

Žrtva je takođe rekla da ne želi da mu nadređeni prisustvuje sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamenik predsednika glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podneo je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo. Bakan je citirao još dvojicu policajaca, Halila Akaia i Etema Damdevirena, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno martu.

- Ova deca, u najboljem redu svog života, žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih gura da odustanu od sopstvenog života - upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava, koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena koja su policajci citirali u svojim samoubilačkim beleškama.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Erdogan

#Telohranitelj

#samoubistvo