Bijons je glavni favorit za Gremi sa čak 9 nominacija

Bijons, Tejlor Svift i Dua Lipa vode kao najveći favoriti za Gremi nagradu koja se danas dodelju i to nakon godine koja je obeležena koronavirusom.

Nominacije za Gremi nagradu su bile iznenađujuće, pa tako The Weeknd nije nominovan, a pogotovo u godini kada je objavio jedan od najvećih hitova "Blinded by the lights".

Pobednik se računa od strane 11.000 članova muzičke Akademije. Predsednik Akademije Harvi Mejson je rekao da se nada da će šou biti prilika za malo normalnosti gde će se ljudi ujediniti i slušati muziku.

Bijons pevačica sa najviše nominacija u istoriji (čak 79). Ove godine ima čak 9 nominacija, a one su usledile nakon pesme "Black Parade" koja slavi crnačku kulturu u godini kada su širom Sjedinjenih Država nastali rasni nemiri.

Pored Bijons, veliki broj nominacija nose Tejlor Svift, Dua Lipa i reper Rodi Rič - čak 6. Bili Ajliš koja je prošle godine osvojila Gremi za svoj prvi album, ove godine ima 3 nominacije i to za svoju baladu "Everything I Wanted" i za pesmu za sledeći film Džejms Bonda "No Time To Die".

Autor: redportal.rs

#Bijons

#Bili Ajliš

#Dua Lipa

#Grammys