Želja da se maksimalno iskoriste kulturno-istorijski potencijali

BANJALUKA: Nova gradska administracija planira da pronađe drugačiji modalitet funkcionisanja tvrđave Kastel kako bi se maksimalno iskoristili potencijali ovog značajnog kulturno-istorijskog zdanja, preneo je portal Banjaluka.com.

U tom smislu, već su pokrenute prve aktivnosti i formirana je radna grupa koja treba da ispita opravdanost osnivanja Kastela kao zasebne organizacione jedinice, koja je trenutno u nadležnosti JU Banski dvor - Kulturni centar.

View this post on Instagram

A post shared by Tomas Damjanovic (@tomasdamjanovic)

IZVOR: IG / @tomasdamjanovic

Osnovni zadatak ove radne grupe, koju čine stručna lica iz oblasti zaštite kulturno-istorijskog naseđa, kulture, turizma i ekonomije, jeste da izradi elaborat o opravdanosti osnivanja javne ustanove kulture.

Milada Šukalo, savetnica gradonačelnika za društvene delatnosti, koja je predsednik ove radne grupe, ističe da se ukazala potreba za promenom organizacije Kastela, čiji kapaciteti nisu dovoljno iskorišćeni, te ukoliko se pokaže opravdanim, plan je da se to i promeni. Istakla je:

Želimo da ovaj značajni simbol grada napokon zasija u punom sjaju.

Plan je da se u narednom periodu, najkasnije za 3 meseca, uradi elaborat, te upozna Skupština Grada, koja će se izjasniti po tom pitanju.

View this post on Instagram

A post shared by Igor Kuvac (@igrogram)

IZVOR: IG / @igrogram

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#Kastel

#Tvrđava